Een recreatief fiets/loop/proef-evenement

Op zondag 22 mei 2016 vindt de tweede editie van de Duo ½ Marathon Lelystad plaats. De deelnemers leggen als duo, hardlopend en fietsend, een route van 21.1 km af. Tijdens de route kan er door de duo's, zo vaak als men wil, worden gewisseld tussen het lopen en fietsen. Er is geen wedstrijdelement aanwezig. Het doel is dat zoveel mogelijk mensen, jong en oud, kunnen meedoen aan de DML. Na afloop is er een lunch zoveel mogelijk van producten van lokale ondernemers.

Wanneer?

De Duo ½ Marathon Lelystad wordt gehouden op zondag 22 mei 2016 en start om 10 uur 's ochtends. Je dient je uiterlijk een half uur voor de start te melden bij de inschrijfstand.

Waar?

Start en finish zijn op de Groene Velden 140, 8211BD in Lelystad. De route gaat buitenlangs Lelystad met veel groen en open natuur. De hele route is over fietspaden en voetpaden.

Deelnemen

Als je aan dit evenement wilt deelnemen, schrijf je dan in op de inschrijfpagina. Je schrijft je in als koppel van twee personen. De eerste inschrijver is tevens de contactpersoon. En niet vergeten: de fiets moet je zelf meenemen!

Kosten

Meedoen is helaas niet gratis. Als koppel schrijf je gezamenlijk in voor het bedrag van € 25,-. Daarvoor loop en fiets je mee en na afloop krijg je een lunchpakket aangeboden. Wil je meedoen? Schrijf je nu in!

Voorwaarden

Op deelname aan de Duo ½ Marathon Lelystad zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Lees deze hier voorwaarden. Aan de tekst in dit document kunnen geen rechten worden ontleend. De organisatie behoudt zich het recht voor om na het verschijnen van deze tekst op de folder en website nog aanpassingen te doen aan het evenement.

Afstand

Het parcours betreft een afstand van 21,1 km: een halve marathon. Het is echter geen officieel geregistreerde afstand.

Bereikbaarheid

Lelystad (Flevoland) is centraal gelegen en prima met eigen of openbaar vervoer te bereiken.
Openbaar vervoer: Vanaf NS Station Lelystad per bus bereikbaar (Stadsbus Lijn 1); uitstappen bij Bushalte Langezand en lopen van de Bushalte naar de Groene Velden (5 min.).
Met de auto: Deelnemers kunnen parkeren bij de Groene Velden, zie verder bij 'Parkeren'.

Herinnering

Iedere deelnemer aan de Duo ½ Marathon Lelystad ontvangt aan de finish een herinnering namens de Duo ½ Marathon Lelystad en het comité Groene Velden.

Kleedruimte

In de nabijheid van de start/finish is beperkte omkleedruimte beschikbaar bij Wijngaard El Placer.

Tijdslimiet

De Duo ½ Marathon Lelystad kent een tijdslimiet van 3 uur en sluit om 13.00 uur.

Organisatie

De Duo ½ Marathon Lelystad wordt georganiseerd door vrijwilligers wlke allen als hardloper actief zijn.

Parcours

Het parcours voor de halve marathon bestaat uit 1 ronde van 2 lussen over deels geasfalteerde en deels onverharde wegen en (fiets-) paden van Lelystad. Rond het parcours staan verkeersregelaars op kruisingen met wegen en vrijwilligers die je helpen met het volgen van de juiste route.

Na de 1e lus kom je weer langs de Groene Velden. Daarna begin je aan de 2e lus en aan het einde kom je weer terug op het terrein van de Groene Velden.

Zie het parcours ook op de kaart.

Parkeren

Parkeergelegenheid is er volop in de omgeving van de start / finishlocatie (zie kaartje). Het is gratis parkeren op de Groene Velden en vrijwilligers zullen ter plaatse aanwijzingen geven.

Prijzen

De Duo ½ Marathon Lelystad is een recreatief evenement en geen wedstrijd. Wel zullen er enkele prijzen zijn van onder andere RunnersWorld Lelystad en Voetverzorging Lelystad.

Risico

Iedere deelnemer loopt op eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt t.o.v. de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook. Voor meer informatie zie de voorwaarden op deze website.

Start

De start / finishlocatie is op het terrein van de Groene Velden, nabij Wijngaard El Placer. De start is om 10:00 uur precies. Deelnemers dienen zich uiterlijk een half uur voor de start te melden.

Tijdregistratie

De Duo ½ Marathon Lelystad is een recreatief evenement en er zal daarom geen officiële tijdregistratie plaatsvinden. Wel wordt er een eindtijd genoteerd. Alle deelnemers krijgen een Startnummer bij inschrijving en worden gevraagd dit nummer vóór de start aan de voorzijde te bevestigen. Het zichtbaar dragen van het startnummer is dan ook verplicht. Speldjes zijn beschikbaar bij de inschrijftafel.

Verzorging en EHBO

Bij het doorkomen op de Groene Velden na de 1e lus staat een verzorgingspost met water. Het Rode Kruis is zowel op het parcours als bij de start/finishlocatie aanwezig.